Tandvärk är en av de vanligaste orsakerna till att patienter söker akut tandvård. Det är inte särskilt förvånande, med tanke på att tandvärk kan bli så kraftig att den tar över hela vardagen för den som drabbats. Om du själv lider av tandvärk förstår du säkert vad som menas. Många gånger kan det vara fullkomligt omöjligt att få ens de enklaste uppgifter gjorda när du lider av sprängande tandvärk.

Den kraftiga smärtan är också en signal för att det är viktigt att söka vård snabbt för tandvärk. Med fördel tar du kontakt redan när smärtan börjar visa sig, eftersom det är viktigt att reda ut orsakerna även till mildare tandvärk. Akut tandvärk kan dock bryta ut mycket fort, och då är det självklart en akut tandläkartid som behövs. I Frölunda kan du ringa till oss på Smycketorgets Tandvård. Vår personal har stor erfarenhet av akut tandvård, och kan många gånger ta emot dig redan samma dag.

 

Akut tandvård Frölunda – när du har hål och ont i tänderna

 

Akut tandvärk – därför bör du söka akut tandvård Frölunda

Akut tandvärk går sällan över av sig självt. Tandvärken kan bero på flera orsaker, och det är viktigt att du blir undersökt av en erfaren tandläkare för att du ska få den behandling du behöver. Självklart ska du inte behöva gå runt med tandvärk längre än nödvändigt. I de allra flesta fall kommer tandvärken minska snabbt efter att orsaken till den behandlats. Hos din tandläkare på Smycketorgets Tandvård kommer du även få tillgång till den smärtlindring och/eller bedövning du behöver.

En vanlig orsak till tandvärk är hål i tänderna. Ett hål börjar med ett litet kariesangrepp. När karies ligger kvar på tänderna bildas sedan ett litet hål, som kommer växa sig större och större om det inte lagas. När hålet fortfarande är litet når angreppet inte ned till nerverna i din tand, och du känner det därför inte. När du drabbats av tandvärk på grund av hål i tänderna har hålet med andra ord vuxit sig relativt stort – och behöver lagas omgående för att inte tanden ska skadas ännu mer. Därför är det viktigt att du ringer med en gång när du fått akut tandvärk.

Skonsamma lagningar vid akut tandvård – Smycketorgets Tandvård i Frölunda

Vi på Smycketorgets Tandvård arbetar med moderna lagningsmetoder och skonsamma behandlingar. Detta gäller även de lagningar som sker inom ramen för akut tandvård. Vi har möjlighet att erbjuda lagning med laser, som generellt upplevs helt smärtfri. Vi vill särskilt understryka att även du som lider av tandvårdsrädsla kan komma till oss för akut tandvård. Vi gör vårt yttersta för att skapa rätt förutsättningar för alla våra patienter.

Smycketorgets Tandvård är en liten och personlig tandvårdsklinik med stora möjligheter att erbjuda akut tandvård av högsta kvalitet. Hos oss arbetar erfarna tandläkare med goda kliniska kunskaper och ett bra handlag för att behandla tänder. Du är varmt välkommen att kontakta oss omgående för akut tandvård. Du hittar vår klinik på Björkhöjdsgatan 5 i Västra Frölunda. Vårt telefonnummer för bokning (även akut tandvård) är 031–49 51 22.

 

FAQ

 

Finns det bra tandläkare för akut tandvård Frölunda?

Hos Smycketorgets Tandvård mitt i Västra Frölunda får du möta trygga och erfarna tandläkare med god kompetens inom akut tandvård och patientbemötande. Akut tandvård går snabbt att få tid till, men behandlingarna utförs med precis samma noggrannhet som inom ordinarie tandvård.

Hur vet jag om jag behöver söka akut tandvård pga ont i tänderna?

Ring alltid så fort du kan när du drabbats av tandvärk. Vår personal hjälper dig redan i telefon med en första bedömning av din situation. Behöver du akut tandvård kommer du få det. Om ditt ärende kan vänta lite bokar vi in en ordinarie tid så snart som möjligt.

Varför har jag ont i tänderna?

Det kan finnas flera orsaker till ont i tänderna. En vanlig orsak är hål i tänderna från obehandlade kariesangrepp. Det är viktigt att du kontaktar tandvården akut när du fått ont i tänderna för att reda ut och behandla orsaken till din tandvärk.