Tandblekning

De flesta får missfärgningar på tänderna någon gång i livet. Lyckligtvis så är det sällan som det inte går att få tillbaka ett vitt leende med relativt enkla medel. Det kan finnas många anledningar till att missfärgningar uppstår på tänderna. I takt med att tändernas emalj försämras kan de successivt börja förlora sin vita färg och få en gulaktig ton.
På Smycketorgets tandklinik hjälper vi dig att få tillbaka leendet med modern laserteknik. Laser är en trygg och skonsam metod vid klinisk tandblekning. Våra tandläkare är specialiserade inom lasertandvård och har många års erfarenhet av estetiska behandlingar. Tänderna är bland det första som man lägger märke till. Därför är det viktigt för många att kunna visa ett friskt och strålande vitt leende.

Orsaker till missfärgade tänder

Att tänderna blir gulare med åren stämmer faktiskt. När man är ung har man mindre av det lite gulare tandbenet, dentinet, och mer emalj. När man blir äldre tunnas emaljen ut och det ger intryck av att man får gulare tänder. Vin, te, kaffe och tobak sätter också tydliga spår på tänderna. Våra gener spelar också en viss roll.

Alla har vi olika tänder och det gör att vissa lättare får missfärgningar på tänderna. Frätskador och sprickor kan ge tänderna ett gråaktigt utseende. Detta beror på att tandpulpan har skadats. Vissa mediciner kan också orsaka missfärgningar på tänderna, som t.ex. antibiotika, antihistaminer och penicillin.

Upptäcker du mörka fläckar på tänderna kan det bero på karies eller tandsten som växer i groparna på tandkronan. Karies kan också bilda vita fläckar, något som kallas för kritkaries.

Behandling

Att bleka sina tänder har blivit allt mer populärt. Inför behandlingen undersöker våra tandhygienister dina tänder för att bland annat bedöma om emaljen är tillräcklig för att klara en blekning. Eventuell tandsten måste tas bort och hål måste lagas före blekningen.

Själva tandblekningen sker med en speciell gel och en skena som tillverkats efter din över- och/eller underkäke. Blekningen kan sedan utföras hemma eller på kliniken. På Smycketorgets tandklinik utför vi även klinisk tandblekning med modern laserteknik.

Tandblekning med EpicX diodlaser

Tandblekning med EpicX diodlaser är en vävnadsvänlig metod för att bleka tänder i tandläkarstolen. Tandblekningen sker med en speciell gel som appliceras på tändernas framsida. Gelen aktiveras av ljuset från lasern och löser upp missfärgningarna i tändernas emalj. Ingen temperaturökning sker i tand eller pulpa.

Laser är utan tvekan den snabbaste metoden för att snabbt få vitare tänder. Behandlingen sker vid ett enda tillfälle och tar inte mer än 60 minuter att genomföra. Resultatet är ett vackert och naturligt leende som du stolt kan visa upp.

Fördelar med laserteknik inom estetisk tandvård

  • Större komfort för patienten. Metoden är helt smärtfri och du slipper isningar i tänderna.
  • En snabbare metod än tandblekning hemma som kan ta upp till två veckor
  • Lasern har en bakteriedödande effekt och är samtidigt extra skonsam mot tänderna.
  • Lämpar sig utmärkt för patienter med tandläkarskräck

Lasertandvård för patienter med tandläkarskräck

Det är inte ovanligt att patienter med tandläkarskräck drabbas av oro inför en operation. Bara synen av borren kan få många att känna ångest. Laserterapi är en modern metod där du slipper det obehagliga ljudet och vibrationerna i tänderna från en roterande borr. Lider du av tandvårdsrädsla är detta således en bra lösning. Dessutom är behandling med laser oftast helt smärtfri och kan göras utan lokalbedövning.

På Smycketorgets tandklinik jobbar tandläkare med lång erfarenhet av att behandla patienter med tandläkarskräck. Vi gör vårt yttersta för att ditt besök ska kännas så tryggt och behagligt som möjligt.

Hindrar missfärgade tänder dig från att le lite extra i sommar?

Boka tid för tandblekning med laser och få leendet du alltid drömt om!
På kliniken använder vi vår EpicX laser, en metod som är skonsammare för dina tänder. Dessutom tar behandlingen mindre tid än en traditionell tandblekning.

Ring till oss på kliniken och boka en tid redan idag. Du hittar oss på Björkhöjdsgatan 5 i Västra Frölunda. Vi välkomnar både nya och gamla patienter!