Även om Sverige erbjuder sina medborgare ett omfattande tandvårdsstöd med delbetalningar och högkostnadsskydd, kan kostnaden för vissa behandlingar hos tandläkaren bli relativt stora. Hos Smycketorgets Tandvård i Frölunda är vi mycket medvetna om att ekonomiska förutsättningar kan påverka tandhälsan hos dig som patient, och förstår hur viktigt det är att en dyr tandvårdsbehandling håller under lång tid. Därför lämnar vi fem års garanti på de behandlingar som kan klassificeras som ”dyra”. Det gäller till exempel implantat, kronor och tandbryggor. På våra mindre kostsamma behandlingar, som lagning av hål i tänderna, lämnar vi två års garanti. Vi hoppas att våra generösa garantier ska skapa en känsla av trygghet hos dig som är patient hos oss, och göra att även du med snävare ekonomiska marginaler ska kunna utföra de behandlingar som dina tänder behöver.

image

 

Tandvård med garanti, tandvårdsstöd och högkostnadsskydd

Smycketorgets Tandvård behandlas du alltid av mycket erfarna tandläkare med erforderlig kompetens, och det är inte sannolikt att det kommer uppstå några problem med till exempel implantat eller kronor efter att de satts in. Vi lägger stor vikt vid att utföra hållbar tandvård. Men om det mot förmodan uppstår behov att åtgärda en utförd behandling i efterhand, kommer du alltså inte behöva betala någon extra kostnad för detta. Vår garanti på fem eller två år för tandvårdsbehandlingar gäller även dig som tagit del av det statliga tandvårdsstödet för din behandling. Det statliga tandvårdsstödet är uppdelat i två delar. Dels ett direkt stöd i form av delbetalning via Försäkringskassan, dels ett högkostnadsskydd som gör att nödvändig tandvård inte kan bli hur dyr som helst för dig som patient.

Tandvård av hög kvalitet till förmånliga priser i Frölunda

På Smycketorgets Tandvård använder vi oss av samma prislista som Folktandvården i Region Västra Götaland. Det gör oss mycket konkurrenskraftiga gentemot andra tandkliniker i området. I Sverige råder fri prissättning på tandvård, vilket innebär att tandkliniker har möjlighet att sätta vilka priser de vill. Smycketorgets Tandvård har valt att vända oss till en så bred patientbas som möjligt, och anser det viktigt att kunna erbjuda våra patienter förmånliga priser på tandvård. Vi kvalitetssäkrar alla våra behandlingar genom kvalitetsledningssystemet QDent. Du som är patient hos oss kan alltså vara trygg med att den tandvård du får hos Smycketorgets Tandvård är utförd helt i enlighet med alla myndighetskrav vad gäller vårdkvalitet och patientsäkerhet. Hos Smycketorgets Tandvård får alla patienter den tandvård de behöver, av hög kvalitet och till ett förmånligt pris. Vår garanti på fem eller två år innebär också att du inte kommer behöva betala för samma behandling två gånger.

Boka tid hos tandläkare med garanti på dyra behandlingar

Du är varmt välkommen att kontakta oss på Smycketorgets Tandvård för mer information om vilka behandlingar som faller in under vilken garanti. Vi erbjuder också lösningar för delbetalning via Resurs Bank, om du behöver lägga upp kostnaden för din tandvård över en längre tidsperiod. Inför alla behandlingar genomförs självklart en grundlig undersökning av dina tänder, och vi beslutar alltid om vilka behandlingar som ska utföras i samråd med dig som patient. På vår klinik i Västra Frölunda får du ett varmt och personligt bemötande av våra erfarna tandläkare, som har fullt fokus på varje patients individuella behov och önskemål. Smycketorgets Tandvårds moderna klinik är belägen på adress Björkhögsgatan 5 i Västra Frölunda. Du når oss för tidsbokning eller vidare information om våra behandlingar och garantier på telefon 031–495122.

FAQ

Gäller garantin även för tandvårdsstödet?

Vi på Smycketorgets Tandvård lämnar samma garanti på våra behandlingar oavsett hur tandvården betalats för. Självklart gäller våra garantier även för dig som tagit del av det statliga tandvårdsstödet.

Vad ingår i garantin på tandvård?

Vi lämnar fem respektive två års garanti på våra tandvårdsbehandlingar. Inför din behandling kommer du få detaljerad information av din tandläkare om vad som ingår i behandlingen och vad som omfattas av garantin för just din behandling.

Vad kostar det att gå till tandläkaren?

Priset på din tandvård varierar beroende på vilken typ av behandling du ska få. Hos Smycketorgets Tandvård följer vi prissättningen hos Folktandvården i Västra Götaland.