Ett besök hos tandläkaren ska alltid vara förknippat med mycket god omsorg – både om dig som patient och om dina värdefulla tänder. Detta är något Smycketorgets tandvårdsklinik vinnlägger sig om vid varje enskilt patientbesök; att noggrant se och lyssna på patientens upplevelse av besöket, samtidigt som den kliniska vården av tänderna fullföljs till perfektion.   Du som uppskattar en trygg och omsorgsfull atmosfär hos tandläkaren väljer med fördel Smycketorgets tandvårdsklinik. Hos oss blir du väl omhändertagen med ett personligt bemötande, samt en fullt transparent tandvårdsprocess där du blir guidad genom varje steg. Självklart kommer du som patient hos oss vara fullt införstådd i exakt vilka moment som ingår i den behandling du ska genomgå.  

Tandläkare i Frölunda med erfarenhet av tandvårdsrädsla

  I dag har det som i folkmun tidigare kallades ”tandläkarskräck” fått ett etablerat namn inom vården, som kanske bättre beskriver vad det handlar om: tandvårdsrädsla. Modern tandvård har i dag en betydligt bättre förståelse för denna typ av problematik än tidigare, och vi vågar lova att även du som lider av långvarig tandvårdsrädsla kommer kunna genomföra såväl undersökningar som behandlingar hos oss.   Våra tandläkare på Smycketorgets tandvårdsklinik är mycket erfarna vad gäller att bemöta patienter med tandvårdsrädsla, och detta har gett hela kliniken en uppmärksam blick och lyhördhet för varje enskild patients individuella behov. Den trygga atmosfären kommer självklart även patienter som inte skulle beskriva sig själva som direkt tandvårdsrädda till gagn.   Vi har goda rutiner på plats när det kommer till att behandla tandvårdsrädda patienter, och har full förståelse för att ett tandläkarbesök kan upplevas obehagligt – oavsett om det endast handlar om en undersökning eller om behandlingar som att laga hål i tänderna. Självklart erbjuder vi möjligheten att avsätta extra tid för ditt besök.  

Tandvård med laser för tandvårdsrädda patienter

  Som en av få tandvårdskliniker i Sverige kan vi på Smycketorgets tandvårdsklinik erbjuda våra patienter behandling med tandlaser. Det finns många fördelar med tandlaser som behandlingsmetod. Bland annat är den mer vävnadsvänlig än traditionella metoder. För dig som upplever tandvårdsrädsla bör det särskilt understrykas att tandlaser erbjuder större komfort och minskade obehag jämfört med traditionella behandlingar som till exempel tandläkarborr. Många behandlingar blir helt smärtfria med tandlaser, och lasern är alltid helt ljudlös.  

God patientsäkerhet inom tandvården ger trygga patienter

  Patientsäkerhet är ett etablerat begrepp inom svensk tandvård och sjukvård, och innebär att du som patient har rätt till en säker vård där eventuella risker med nödvändiga behandlingar är reducerade till ett minimum. Att känna dig säker på att en behandling kommer ge ett bra resultat är viktigt för att du ska känna dig trygg under ditt möte med tandvården.   Du som vänder dig till oss på Smycketorgets tandvårdsklinik kommer behandlas av fullt legitimerade tandläkare med lång erfarenhet inom svensk tandvård. Här står patientsäkerhet och trygghet i fullt fokus, och vi använder vår djupa kunskapsbank inom klinisk tandvård för att till fullo tillgodose dina individuella behov. Du är varmt välkommen att kontakta oss för ytterligare information om vad vi kan erbjuda dig som patient.

FAQ BOKS

Hur bokar jag en tid hos er?

Du ringer oss på 031 49 51 22 mellan 9.00 och 18.00 (fredag 15.00) eller fyller i kontaktformuläret på vår hemsida. Du kan också boka en tid direkt i vår e-bokning om du vet vad du behöver hjälp med. Har du akuta besvär försöker vi ordna en tid redan samma dag som du ringer.

Tar ni emot nya patienter?

Ja, vi tar emot nya patienter. Vi har till och med ett erbjudande till dig som är ny. Du får en undersökning samt röntgenbilder för endast 299 kronor. Detta kostar normalt 955 kronor. Med ditt tandvårdsbidrag blir priset för dig 0 kronor. Kontakta oss idag för att boka en tid.

Vad kostar ett besök hos er?

Det beror givetvis på vad du behöver göra, vi följer samma prislista som Folktandvården. Om du vill delbetala så erbjuder vi i samarbete med Resurs bank där du betalar en fast månadskostnad tills din behandling är avbetald. Du kan även betala med Klarna.