Tandhälsan är något som påverkar människors allmänna välbefinnande och hälsa i allra högsta grad. I Sverige finns därför ett omfattande tandvårdsstöd på plats, för att alla ska kunna ta del av den tandvård de behöver. Däremot är tandvården inte understödd av offentliga medel i lika hög grad som till exempel den vanliga sjukvården. Dessutom råder fri prissättning på marknaden för tandvård. Det innebär att tandläkare är fria att sätta de priser de själva önskar på alla typer av tandvård, inklusive undersökningar, behandlingar och kirurgiska ingrepp. Det är med andra ord inte så konstigt om du undrar vad ett tandläkarbesök kostar. Det kan nämligen variera, beroende på vilken tandläkare du vänder dig till och vilken typ av tandläkarbesök det gäller.

Gratis första undersökning till nya patienter med statligt tandvårsdsstöd

Hos Smycketorgets tandvård i Frölunda arbetar vi med målet att alla ska ha råd att få den tandvård som krävs för att upprätthålla god tandhälsa. Till exempel har vi ett mycket förmånligt erbjudande på undersökning för dig som kommer som ny patient till oss. Ditt specialpris blir endast 299 kronor för undersökningen, vilket med hjälp av det statliga tandvårdsstödet ger en slutkostnad på 0 kronor för dig som patient. Du har alltså ingen anledning att avstå från att undersöka dina tänder. Detta erbjudande gäller dig som är 23 år eller äldre. Är du yngre än så omfattas du nämligen av den fria tandvård som alla barn och unga ges i Sverige. Upp till 23 år är alltså all tandvård helt gratis för dig som patient. För patienter 23 år och uppåt träder det statliga tandvårdsstödet in och täcker en stor del av den egentliga kostnaden för din tandvård. Hos Smycketorgets tandvård följer vi de priser som satts av Folktandvården i Västra Götaland. Det innebär att du hos oss kan ta del av tandvård av högsta klass till ett mycket förmånligt pris. Du hittar vår aktuella prislista på vår hemsida. image

Oavsett vad tandläkarbesök kostar ska du ha råd med din nödvändiga tandvård – delbetalning möjligt

Hos Smycketorgets tandvård är vi mycket medvetna om att alla människor har skilda ekonomiska förutsättningar. I en hushållsekonomi med snäva marginaler kan till exempel akuta problem som tandvärk eller skadade tänder komma mycket ovälkommet. Det är dock viktigt att åtgärda akuta tandproblem direkt när de uppstår, liksom att gå på regelbundna undersökningar för att förhindra akuta situationer. Därför erbjuder vi i samarbete med Resurs bank möjligheten att dela upp betalningen för din tandvård på flera betalningar. Du har också möjlighet att betala via Klarna, och genom vår mobila betaltjänst Alma One. Genom Alma One får du kostnadsfri kredit i 14 dagar. Även om månaden går mot sitt slut kan du alltså söka den tandvård du behöver, och betala efter lön. Du är välkommen att kontakta oss för mer information om tandvård på delbetalning. Du hittar Smycketorgets tandvård på Björkhöjdsgatan 5 i Västra Frölunda, och når oss på telefon 031 – 49 51 22.

FAQ

Hur länge är det gratis att gå till tandläkaren?

Alla svenska medborgare har rätt till fri tandvård fram till årsskiftet det år de ska fylla 23 år. Innan dess är det alltså gratis att gå till tandläkaren.
 
 

Hur vet jag vad en behandling kommer kosta?

Smycketorgets tandvård följer de priser som Folktandvården Västra Götaland satt upp. Du kommer alltid få en tydlig prisbild för dina individuella behandlingar av din tandläkare.
 
 

Vad kostar en undersökning hos tandläkaren?

Hos Smycketorgets tandvård får alla nya patienter en första undersökning för 299 kronor. Därefter kostar en vanlig undersökning 995 kronor. Konsultera alltid uppdaterad prislista för eventuella prisändringar.